Ezüst Medve díjat nyert a Természetes fény - videó

Nemzetközi viszonylatban a teljesen online lebonyolítás miatt volt rendhagyó, magyar vonatkozásban pedig azért volt történelmi jelentőségű a 71. Berlini Nemzetközi Filmvesztivál, mert egyszerre két magyar alkotás is versenyben volt a legjobb filmnek járó Arany Medve díjért.

Végül ugyan nem a legnagyobbal, de mindkét magyar film díjjal távozhatott. Fliegauf Bence "Rengeteg - mindenhol látlak" című drámája a legjobb mellékszereplő díját nyerte Kizlinger Lilla játéka előtt tisztelegve. Hozzánk azonban sokkal közelebb áll Nagy Dénes "Természetes fény" című, a legjobb rendezésért járó Ezüst Medve szobrocskával jutalmazott második világháborús filmje, mivel volt lehetőségünk részt venni produkcióban.

A részben Lettországban forgatott film Magyarországon felvett jeleneteiben láthatóak statisztáink. Nagy Dénes rendező nagy figyelmet fordított a háttérművészek kiválasztására. A munka során leginkább magyar katonákra kellett összpontosítanunk, és feltűnnek még orosz földműves jelmezbe öltöztetett karakterek is.

 

 

© Copyright 2019 Hollywood Casting - All Rights Reserved